top of page

Actueel - Boek: Als de dood

24/01/2023

Claudia Crobatia wil met haar boek ‘Als de dood’ haar lezers een klein sprankje verwondering meegeven. Dan is haar missie al geslaagd.

We denken er het liefst nooit aan: het feit dat we ooit zullen sterven. De algehele houding van onze moderne samenleving is er een waarin de dood zo veel mogelijk wordt genegeerd. Maar vroeg of laat zullen we eraan moeten geloven. Bovendien brengt het reflecteren op de eigen sterfelijkheid veel voordelen met zich mee. De dood brengt je tot inzichten die te leren zijn uit de grote levenslessen. Je hoeft niet te wachten tot je op je sterfbed ligt om deze te leren – je kunt hier nu al mee aan de slag, ongeacht hoe oud je bent of hoe lang je nog zult leven.

Amsterdamse deathfluencer Claudia Crobatia is geboren in 1984 en werd door haar onconventionele jeugd op jonge leeftijd al geconfronteerd met de dood. Ze had een oudere vader met gezondheidsproblemen en kwam hierdoor al vroeg in aanraking met thema’s als vergankelijkheid en verlies. Later overleed haar moeder ook. Als deathfluencer inspireert Claudia haar volgers om stil te staan bij het levenseinde en de levenslessen die de dood je laat zien. Verder zette Claudia het online platform Als de dood op (Engelstalige versie: A Course in Dying).

Als de dood is het eerste boek van Claudia en daarin analyseert zij waarom de dood zo’n taboe is in onze cultuur en hoe andere culturen hier op een gezondere manier mee omgaan. Door middel van death awareness worden we meer bewust van onze eigen sterfelijkheid. Dit draagt bij aan een leven met meer geluk en betekenis, en een meer natuurlijke omgang met het levenseinde.Claudia Crobatia, auteur Als de dood


Comments


bottom of page