top of page

Actueel - Boek: Alles lijkt zoals het was

27/09/2022

Alles lijkt zoals het was van Frits Spits is een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde.

Na het overlijden van zijn vrouw Greetje krijgt muziek een andere rol voor Frits Spits. Had hij altijd al oor voor de teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven. Aan de hand van teksten van Nederlandstalige liedjes van onder andere Diggy Dex, Ernst Jansz en Frank Boeijen, koppelt Frits Spits deze aan momenten uit het verleden. Een verhaal wordt vertelt aan de hand van liedjes en teksten die veel voor hem betekenen en hem juist in de fase van rouw om door te gaan. De titel van het boek Alles lijkt zoals het was, die het verraderlijke van rouw in woorden vangt, is ontleend aan een lied van Frank Boeijen dat op de tekst van Frits is geïnspireerd.


Frits Spits (1948) is radiomaker en televisiepresentator van het eerste uur. Frits was 46 jaar getrouwd tot zijn vrouw in mei 2018 overleed.

© Wim KluversComments


bottom of page