top of page

Actueel - Boek: Hemel op aarde

26/12/2023 In het boek Hemel op aarde neemt Rob Kemps je mee naar 's werelds bekendste begraafplaats Père-Lachaise, waar vele beroemdheden na een bijzondere uitvaart begraven liggen.


Het gaat natuurlijk over Édith Piaf, haar graf is een bedevaartsoord geworden voor haar talloze fans. En over de Nederlandse schilder Karel Appel, die vanaf 1950 in Parijs woonde en daar samen met Corneille aan de weg timmerde. Over Georges Rodenbach, de Belgische schrijver en dichter met het allermooiste graf op Père-Lachaise. Maar er komen ook onbekende verhalen aan bod, zoals de maker van de eerste luchtfoto, de uitvinder van de moonwalk en de schrijver die met een kreeft door de straten van Parijs liep. En vergeet ook niet de Franse president die tijdens een vrijpartij het leven liet.


Er staat nog veel meer in dit rijk geïllustreerde boek: de mooiste wandelroutes, de leukste eettentjes in de buurt, een playlist met de mooiste chansons over de begraafplaats en prachtige foto’s. Rob Kemps neemt je mee op een diepgaande reis met reflecties over liefde, veerkracht en verlies.

Het boek onderscheidt zich door complexe thema’s toegankelijk te maken, waarbij het boek relevant is voor zij die troost zoeken na rouw en verlies. Zijn poëtische schrijfstijl en filosofische reflecties maken elke pagina tot een ontroerende ervaring.


"Als ik met vrienden in Parijs ben, leid ik ze altijd wel een middag rond op Père-Lachaise. En omdat ik in de tijd dat ik er woonde zo ontzettend veel heb opgezocht over de “bewoners”, heb ik een hoeveelheid verhalen die ongekend is. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.’"- Rob Kemps

留言


bottom of page