top of page

Actueel - Ik Mis Je

05/11/2022

Ik mis je is het grootste online rouwplatform van Nederland en heeft als doel rouw en verlies bespreekbaar te maken. Dat doen ze via hun website (www.eo.nl/ikmisje) en het gelijknamige tv-programma. Daarin komen mensen aan het woord die iemand zijn verloren, en deskundigen die inzichten over rouw delen. De nadruk ligt op hoop: hoe kun/ga je verder?

Woensdag 2 november vond de 3e editie van Allerzielen Griftpark plaats waar ´Ik mis je´ te gast was. Allerzielen in het Griftpark is een persoonlijk initiatief van Liesbeth Verberk i.s.m. een aantal vrijwilligers:‘Na het verlies van onze zoon (stil geboren) zocht ik naar een manier om betekenis te geven aan zijn dood en hem op een mooie manier te herdenken. Ik las over ‘Allerzielen in het Vondelpark’ en na een bezoek aan deze avond, was ik erg onder de indruk. Ik wilde deze mooie manier van gedenken graag in Utrecht realiseren. Een avond waarop ik en velen anderen even stil kunnen staan bij iemand die wordt gemist.’

´Ik mis je´ heeft vooraf gezocht naar gasten, vooral mensen met een binding met Utrecht. Zo kwamen ze bij Harry van Dam, de vader van verslaggever Jan van Dam die dit voorjaar op jonge leeftijd overleed. En bij Patty Smolders, de weduwe van de bekende Utrechtse bakker Ralph Bond.

Op Allerzielen wordt overal ter wereld aan overleden dierbaren gedacht. Allerzielen biedt de kans om stil te staan bij de mensen die ons ontvallen zijn en het zorgt ervoor dat mensen juist dat steuntje in de rug krijgen om verder te gaan. Ik Mis Je gaat over met elkaar denken aan wie er niet meer is en daarom staan wij uitgebreid stil bij Allerzielen en steken wij kaarsjes op.

Bekijk de uitzending van Ik Mis Je op zaterdag 5 november op NPO2 - 18.50h.
Comments


bottom of page