top of page

Fae Milder - Afscheidsfotografie

26/06/2023

FGM Photography: dat is Fae Gaby Milder achter de camera. Deze getalenteerde en veelzijdige fotografe blinkt uit in portretten en verstilde momenten, maar werkt ook voor grote bedrijven, waarbij ze haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen effectief inzet.


Professional in fotografie

Fae: “Mijn passie voor fotografie is me met de paplepel ingegoten. Als jong meisje ging ik graag mee met mijn moeder die fotografe is en keek ik toe hoe zij met haar camera te werk ging. Ik was haar proefmodel, maar mocht ook helpen bij het instellen van de belichting. Haar vak intrigeerde én inspireerde me en voor mijn achttiende verjaardag kreeg ik mijn eerste echt professionele camera. Aanvankelijk hield ik me vooral bezig met natuurfotografie, tegenwoordig met portret-, bruiloft-, evenementen- en uitvaartfotografie.”


Vastgelegde herinneringen

“Het vastleggen van menselijke interactie vind ik een van de mooiste kanten van fotografie; met de klik op precies het juiste moment krijg je een foto die een verhaal vertelt. Daglichtfotografie heeft mijn voorkeur; daarbij zie ik altijd weer dat mensen in de basis fotogeniek zijn en kunnen stralen van binnenuit. Het helpt dat ik zelf veel model heb gestaan, onder andere tijdens de Miss Nederland Verkiezing (2020). Daardoor kan ik mensen coachen om het mooiste van zichzelf zichtbaar te maken.”

Afscheid en troost

“Het bijzondere aan uitvaartfotografie is voor mij het mogen vastleggen van intieme en emotionele momenten, klein en kwetsbaar, en op de foto warm, waardevol en daarmee troostrijk. De verstrengelde handen, die arm om de schouder, het kusje naar de kist en de rouwboeketten, de traan over de wang; ze vormen de liefdevolle herinnering aan het laatste afscheid van je geliefde en iedereen die daarin meeleefde.”


Fae Milder, Utrecht Studie: Communicatie-en Informatiewetenschappen (specialisatie Neuromarketing), Universiteit Utrecht Opdrachtgevers: Entrepreneurs Organiszation, Hyundai, Bergman Clinics, Schuberg Philis, Cavalli Uitvaartbegeleiding Website: www.fgmphotography.com


Comments


bottom of page