top of page

Actueel - Startup Loop Biotech komt met vernieuwde producten van 'levende doodskist'

13/06/2023

De startup Loop Biotech lanceert twee nieuwe producten naast de 'levende doodskist' Loop Living Cocoon.

Over Loop Biotech

Loop Biotech is in 2020 opgericht door Bob Hendrikx (CEO) en Lonneke Westhoff (CFO/COO). Dit bedrijf is bouwer van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist die de aarde verrijkt, door een milieuvriendelijk alternatief voor alledaagse producten aan te bieden. Beide hebben ze gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en zochten zij naar manieren om samen te werken met de natuur om de mensheid een positieve voetafdruk te geven.


Eerder lanceerde Loop Biotech Loop Living Cocoon™: een duurzaam alternatief voor de traditionele kist. In slechts zeven dagen groeit de uitvaartkist, doordat upcycled hennepvezels en mycelium de bodem van de natuur verreikt. Mycelium is het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen en heeft het vermogen om dood organisch materiaal om te zetten in nieuw leven. Een levenscyclus van de natuur.


Nieuwe producten

In de duurzame fabriek van Loop Biotech worden 100% biobased producten geproduceerd. Naast Loop Living Cocoon™ zijn er twee nieuwe producten op de markt gekomen: Loop EarthRise™ en Loop ForestBed™. Loop ForestBed is een verbeterde organische versie van de Loop Living Cocoon™ en is prijsvriendelijker geproduceerd. Om de vraag naar meer natuurlijk afbreekbare uitvaartproducten te beantwoorden, is de eerste volledig afbreekbare urn, Loop EarthRise™ op de markt gebracht. Jouw dierbare heeft op deze manier een milieuvriendelijke rustplaats, op een natuurbegraafplaats of plek naar keuze. Op deze plek ontstaat een bron voor nieuw leven en kan men zo herinnerd worden. De keuze van natuurbegraven draagt bij aan de versterking van de natuur. Natuurbegraven Nederland maakt begraven in de natuur mogelijk en bereikbaar voor iedereen die dat wil, inmiddels al op zes plekken in Nederland.


bottom of page