top of page

Actueel - Steeds meer mensen kiezen voor een afscheidsfotograaf

13/06/2022

Bij een bruiloft is het doodnormaal om een fotograaf in te huren om de dag vast te leggen. Bij een begrafenis of crematie is dat veel minder gangbaar.

Al wordt er nog niet vaak gefilmd of gefotografeerd tijdens een uitvaart, toch vertelt afscheidsfotograaf Boukje Canaan in Villa VdB op NPO radio 1 dat steeds meer mensen een uitvaart professioneel laten vastleggen. Er zijn inmiddels zelfs speciale opleidingen voor uitvaartfotografie. Uit eigen ervaring weet Boukje wat een foto kan betekenen voor nabestaanden. Het is emotioneel aangrijpend; je ziet het verdriet, maar ook de troost met een glimlach. Door een uitvaart door een professional te laten vastleggen, kun je later details zien die je op de dag zelf misschien had gemist – en dat kan allemaal helpen bij het rouwproces. Luister het hele fragment op NPO radio 1.


Wil je de uitvaart laten vastleggen en later nog eens op mooie, professionele foto’s zien wie er allemaal bij waren, hoe het eruitzag, wat er gebeurde? Neem contact met ons op en huur een gespecialiseerde uitvaartfotograaf in voor de herinneringen in beeld.

Comentarios


bottom of page