top of page

Actueel - Theatervoorstelling: Zus van mijn zus

21/03/2023

In de theatervoorstelling ‘Zus van mijn zus’ laten Ariane Schluter en Marisa van Eyle een langgekoesterde wens in vervulling gaan: voor het eerst zullen ze samen op het toneel staan.

© Emil Pabon

Zus van mijn zus is een lofzang op het leven en een ode aan onze doden. Ontelbare herinneringen, gedachten en emoties passeren al snel de revue. Zo ontstaat een portret van twee zussen die ooit drie zussen waren. Twee zussen komen bij elkaar om te bespreken of ze de grafrechten van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zullen verlengen. Heden en verleden gaan naadloos in elkaar over, met de dood als onlosmakelijk deel van het leven. Intiem en niets ontziend. Een levenslustige voorstelling over dood, familie en liefde.


Hoewel de voorstelling gaat over familiebanden en de onvoorwaardelijke steun die je van hen hebt, heeft de dood een prominente rol aangenomen in het stuk. Zo vertelt Ariane: “Daarmee kwam de dood, en hoe we daarmee omgaan, de voorstelling binnengezeild – om er niet meer uit te verdwijnen. Sterker nog, het is een belangrijk thema van de voorstelling geworden”.


De première is zaterdag 25 maart in Theater Bellevue, Amsterdam en loopt t/m 27 mei 2023.


© Perla van Kessel

Kommentare


bottom of page